MÓDSZERTÁR – Szakmai Nap

A Módszertár c. előadás sorozat a tavalyi évben azzal a célzattal jött létre városunkban, hogy neves előadók meghívásával, Nagykőrös és vonzáskörzetében tanító pedagógusok új módszereket sajátíthassanak el.

Az első alkalommal (2018. március 01.) Sági-Baté Etelka fogadta el a meghívásunkat, aki közel 15 éve foglalkozik tanulásmódszertannal. Ezen évek alatt felhalmozódott tudását osztotta meg a nagy számban megjelent pedagógusok előtt. Az előadáson hallott elméleti és gyakorlati ismereteivel a pedagógusok betekintést kaphattak arról, hogyan alakíthatnak ki a tanításuk során egy gondolkodás alapú tanulást, amellyel praktikus tudást adhatnak tanítványaiknak.

A második alkalommal (2018. november 22-én) Köves Zsuzsa a Magyarországi Kineziológiai Alapítvány elnöke tartott előadást a Brain Gym módszeréről, a Módszertár c. Szakmai Nap keretében.

Az előadó csodálatos személyisége és szakmai tudása lenyűgözte a nagy közönséget. A tartalmas bemutató során az érdeklődők rövid betekintést kaptak a kineziológia ágairól és bővebben a Brain Gym mozgás-alapú pedagógiai programról. E módszer használata jelentősen növeli a gyermekek koncentrációs készségeit, kapcsolataik és kommunikációjuk minőségét, emlékezetüket és szervezési készségüket, melyek megalapozzák későbbi tanulmányaikat és felnőttkorukat. A Brain Gym egyszerű mozgásokból és gyakorlatokból álló módszer, mely mindenfajta tanulást megkönnyít, segíti a koncentrációt, továbbá lehetővé teszi, hogy a testünkben rejtetten meglévő képességek felszínre kerüljenek. Mind óvodapedagógusok, tanítók mind általános és középiskolai tanárok, tanárok be tudják építeni a módszert munkájukba. Használható a rendszer a felnőttoktatásban is, de szülőknek is segítséget nyújt abban, hogy felkészítsék gyermekeiket a stresszmentes, hatékony tanulásra.

A tervek szerint a Dalmady Győző EGYMI és a PMPSZ Nagykőrösi Tagintézménye karöltve rendezi majd meg a jövőben is a Módszertár soron következő tavaszi és őszi gyakorlatorientált előadásait, melyre szeretettel várunk minden szakembert és szülőt. Tervezett előadásaink a jövő évben: 2019. március 07 – én Marosi Timea Neurorofeedback terápia bemutatása és 2019 őszén Köves Zsuzsanna Szülők iskolája c. előadása.

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nagykőrösi Tagintézménye és a Dalmady Győző Óvoda, Általános Iskola és EGYMI