Budapesten jártak a Dalmady EGYMI közlekedési szakkörös kisdiákjai

2017. április 27 – én, egy borongós csütörtök reggelen, 11 kisdiák és kísérőik vonattal indultak el Nagykőrösről Budapestre. A közlekedési szakkörösök utazásának célja a fővárosi közlekedési eszközök felfedezése és a Magyar Műszaki Tanulmánytár látogatása volt. Utaztunk metróval, villamossal, trolibusszal és kis földalattival is. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk.

A Tanulmánytárban „Biztonságban kétkeréken”címmel, interaktív foglalkozáson vehettünk részt. A foglalkozás fő témája a KRESZ alapismeretek, a védőfelszerelések, a kerékpár kötelező felszerelése, a láthatóság, az észlelés és a vészhelyzetek elkerülésének gyakorlása robogó szimulátoron volt. A Műszaki Tanulmánytárban található speciális kiállítótérben a látogatók a kiállítás és a raktár között átmenetet képző termekben ismerhetik meg a hazai technikatörténet fejlődését több mint 16.000 műtárgy segítségével. A tárlat az egyszerű háztartási eszközöktől a világhírű találmányokig mutatja be az elmúlt évszázadok és a közelmúlt műszaki tárgyait.

Szívből ajánljuk a város többi iskolásának is a programot, amely előzetes egyeztetést követően, utazással együtt teljesen ingyenes vehető igénybe.