Magyar Diáksportnapja 2016.09.30

2016. szeptember 30-án intézményünk gyermekei/tanulói lázas izgalommal várták a szünet végét jelző csengőszót, ami a Magyar Diáksport napjának a kezdetét jelentette. Intézményünk enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekeket nevel/oktat ezért ez a nap különösen fontos számukra. A gyönyörű napsütéses időjárásnak köszönhetően jó hangulattal melegítettek be a gyerekek és a kollégák a zenés tornára. Ezt követően a korosztálynak megfelelő mértékben készültek fel óvodások, iskolások a 2016 méteres táv teljesítésére. Az apróságok lassabb tempóban az iskolások végig futva tették meg az előre kimért távolságot

A futást követően a kisebbek számára nagy élményt jelentett az ugráló vár birtokba vétele, és az arcfestés. A nagyok kerékpáros ügyességi játékban, kötélhúzásban és egyéb ügyességet és erőt próbáló játékban vettek részt.

A sport délelőttünk élményekben gazdagon és nagyon tartalmasan telt el mind a gyermekek, mind a felnőttek számára egyaránt.

Intézményünk gyermekei/tanulói jó hangulata és a kellő mennyiségű természetes „adrenalin” ismételtem bebizonyította, hogy a sport nem csak az erőnléthez, hanem a jó kedvhez is hozzájárulhat.